O autorze
Potrzebowałam kilku lat na polu gastronomicznej walki, aby zrozumieć, że nie ma jednoznacznego przepisu i receptury na świetną restaurację, ale pomagają dopracowana, charakterystyczna wizja kulinarna, jednoznaczne zasady, pełna kontrola i doinformowane otoczenie biznesowo-medialne. Od dłuższego czasu opisuję zachowania, badam rynek dostawców, szukam definicji i reguł właściwej obsługi, odkrywam, analizuję i opisuję rzeczywistość gastronomiczną. Dzielę się z innymi swoistą wybuchową mieszanką biznesową - restauratorskim doświadczeniem oraz PR-owską wiedzą i praktyką.
Bardzo dziękuję za wszystkie dotychczasowe komentarze i proszę o jeszcze. Niezależnie, czy się z nimi zgadzam, czy nie pozwalają spojrzeć na opisywane zagadnienia pod różnym kątem…
Osoby, które chcą ze mną podyskutować zapraszam na https://www.facebook.com/agnieszkimalkiewicz.codziennikkulinarny

Lot balonem za zupę kminkową, kto chętny?

Notes z przepisami babci, wycinki ze starych gazet, czy przekazywana z pokolenie na pokolenie receptura pachnąca kminkiem, a może nowoczesna inspiracja kulinarna związana z kuchnią małopolską…? Czekamy na Wasze przepisy, autorskie popisy i kuchenne rodzinne opowieści związane z Krakowem. W zamian wspaniałe kulinarne nagrody.

Najciekawszych dań będzie można spróbować w restauracji krakowskiej Biała Róża, której Szef Kuchni Łukasz Cichy podjął się kulinarnej interpretacji tutejszej tradycji na talerzach gości. Ostatnio przywrócił od zapomnienia: prażuchy, rydlowską polentę, zupę kminkową, inspirowane przepisami Bronowian m.in. Pani Marii Rydlowej.




Na autorów najciekawszych przepisów i opowieści kulinarnych czekają nagrody:

- lot balonem nad Krakowem, a na smak (kosz krakowskich smakołyków)


- kolacja dla dwojga w restauracji Biała Róża – dania krakowskie w wyjątkowej, nowoczesnej interpretacji Szefa Kuchni


- bilet wstępu o wartości 450 zł na prestiżową ogólnopolską konferencję Food Servisu : „Czas na zmiany, czyli świeżość w promowaniu gastronomii…”, w czasie której będzie można spotkać autorytety polskiego rynku gastronomicznego m.in. Panią Martę Gessler, Panią Agnieszkę Kręglicką, Pana Adama Chrząstowskiego i wiele inny Tekst linka


- karnet na przyszłoroczny Festiwal Sacrum Profanum w Krakowie


Przepisy i związane z nimi historie przesyłajcie na adres: przepis@restauracjabialaroza.pl

Konkurs trwa do 31 grudnia 2013 r. Ogłoszenie zwycięzców do 15 stycznia 2014 r.

Konkurs jest organizowany w ramach projektu „Biała Róża – przyjęcia i spotkania Krakowskie” przy wsparciu Urzędu Miasta Krakowa.
Trwa ładowanie komentarzy...